INFORMAŢII DESPRE ALERGENI

Alergia este o reacţie anormală a organismului la una sau mai multe substanţe, inofensive în general pentru marea majoritate a oamenilor. Substanţele care provoacă reacţii alergice poartă denumirea de alergeni.

Dacă aţi fost diagnosticat cu alergie la anumite ingrediente vă rugăm să consultaţi lista cu posibili alergeni aflaţi în produsele noastre.

Alergenii sunt proteine care provoacă o reacție exagerată a sistemului imunitar.

În general alergenii din produsele alimentare pot fi reprezentați fie de diferite adaosuri precum proteinele din soia, proteinele din lapte sau glutenul, fie de condimente: piper, boia sau semințe de țelină.

Menționăm că toate produsele noastre sunt realizate conform normelor actuale.

ANEXA 1 [Anexa nr. 1f) la normele metodologice] LISTA cuprinzând ingredientele prevazute la art. 7 alin. (6^2) si (11) – (14)

  1. Cereale care contin gluten (grâu, secara, orz, ovaz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate, exceptând:
    1. siropurile de glucoza obtinute din grâu, inclusiv dextroza*);
    2. maltodextrinele obtinute din grâu*);
    3. siropurile de glucoza obtinute din orz;
    4. cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice.
  2. Crustacee si produse derivate
  3. Oua si produse derivate
  4. Peste si produse derivate, exceptând:
    1. gelatina de peste folosita ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide;
    2. gelatina de peste sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.
    3. Arahide si produse derivate
  5. Soia si produse derivate, exceptând:
    1. uleiul si grasimile de soia, complet rafinate*);
    2. amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obtinuti din soia;
    3. fitosteroli si esteri de fitosterol derivati din uleiuri vegetale extrase din soia;
    4. esterul de stanol vegetal produs din sterolii obtinuti din uleiuri vegetale extrase din soia.
  6. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza), exceptând:
    1. zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice;
    2. lactitolul.
  7. Fructe cu coaja, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produse derivate, exceptând nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice.
  8. Telina si produse derivate
  9. Mustar si produse derivate
  10. Seminte de susan si produse derivate
  11. Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO2
  12. Lupin si produse derivate
  13. Moluste si produse derivate.”